четвер, 29 листопада 2018 р.

Українська Голгофа - голодна смерть мільйонів українців

Година - реквієм
(до Дня пам'яті жертв голодоморів,масових політичних репресій і примусових виселень)
     Слово "Голодомор" означає масове вбивство - мор голодом, від якого не було порятунку, Цим словом українці називають свою Національну катастрофу та геноцид 1932 - 1933рр. Перші відомі згадки  вживання цього слова датуються 1960-ми роками. Масово використовувати поняття "Голодомор" починають із початку 1990-х років. У листопаді 2006 року прийнято Закон України "Про Голодомор 1932 - 1933 років в Україні" 
      Страшною сторінкою в житті українського народу був Голодомор 1932-1933років - злочин тоталітарного режиму, в якому украінський народ виборював своє право на життя.
       У світі немає іншої країни, де земля так густо вкрита безіменними могилами, На плодючих чорноземах шанованої світом житниці, у голодних хатах, на шляхах просто неба вмирали люди.
      Із спогадів очевидців бачимо, що вимирали цілі родини, зникали цілі села...Н а Старокостянтитнівщиніза офіційними даними загинуло  понад 2700 осіб у нас в селі понад 400 людей.
      Збираючись, в останню суботу листопада, на кладовищі біля пам'ятника жертвам Голодомору, отець Миколай поіменно згадує всіх односельчан, які померли в 1932-1933рр. відправивши панахиду. А маленький вогник свічки об'єднує нас у молитві за душі жертв Голодомору. Учні школи, присутні висловлюють співчуття всім померлим!

Немає коментарів:

Дописати коментар