понеділок, 12 листопада 2018 р.

У ріднім слові - цілий світ


Перегляд літератури
     
     Протягом багатьох століть український народ творив рідну мову. Від найглибших традицій і з часів давніх літописів "Слово о полку Ігоревім" та Острозької Біблії нашою мовою говорить серце і душа української землі.
      Українська мова належить до мов великих європейських і світових народів. Вона визнана світовою спільнотою як одна з наймилозвучніших, наймелодійніших у світі. Український спів полонить серця багатьох.
        До Дня української писемності та мови бібліотекар підготувала та провела добірку матеріалів та перегляд літератури: "В сердечнім слові лебединім - відгомін мудрості людини". Користувачі бібліотеки переглянули відеофільми: "Священні книги людства", "Література княжої доби України".
            В день української писемності та мови учні, вчителі та всі бажаючі беруть участь в написанні Всеукраїнського  диктанту, проте цьогоріч трохи підвела техніка, не стало звуку, Тому присутні писали звичайний диктант, а диктант "Крила України" вже після оприлюднення його тексту, то ж офіційної участі не взяли.
      Українська нація існуватиме доти, доки жива наша мова.
      Хай Материнське Слово буде духовним джерелом життя і оберегом!
                          
       

Немає коментарів:

Дописати коментар