суботу, 5 листопада 2016 р.

Україна - понад усе!


        Українське козацтво надзвичайно цікаве та важливе явище як країни,  так і світу.
        Цікаво, що одним із перших демократичних об' єднань у світі прийнято вважати Запорозьку Січ . Всі рішення та питання стосовно життя, побуту та діяльності приймалися на загальних зборах-радах шляхом голосування.
        Не можна не згадати про унікальні та оригінальні човни("Чайки"). що використовувались для походів, вони були побудовані особливим чином, з використанням подвійного дна, де розміщували вантаж-баланс, що давало змогу занурюватись у воду і непомітно підпливати до недругів.
         Історія України мала багато трагічних періодів, коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинявся під загрозою. Але завжди в такі періоди найкращі сини та дочки ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників.
         І знову прийшов час  - час вибору між свободою та рабством, світлим майбутнім та темним минулим, справедливістю та тиранією.І всі стали на захист своєї Вітчизни від ворогів на Сході.
       До Дня українського козацтва, Дня захисника України( 14 жовтня) в бібліотеці організовано книжкову виставку матеріалів: "Кращі з кращих - козаки!", "Україна - понад усе!" Присутні мали змогу переглянути фільми : "Козаччина", "Війна очима дітей".

Немає коментарів:

Дописати коментар