четвер, 20 червня 2019 р.

Ніколи знову...



     Через тяжкі бої, мільйони жертв прийшла до нас Перемога над нацизмом у Другій світовій війні. Ціна цієї Перемоги - мільйони загиблих воїнів, навіки зламані людські долі, невимовний біль та горе учасників воєнних подій. Осколки тієї епохи все ще летять і ранять нас. 
      І сьогодні ми готові, як наші діди та прадіди, зі зброєю в руках відстоювати свою незалежність та територіальну цілісність.
      У День пам"яті та примирення бібліотекар підготувала і провела перегляд літератури: "Подвиг батьків - синам у спадок". А також підготувала повідомлення про символ свята - червоний мак. У наших предків було дві улюблені рослини - калина і мак, Червоний мак в українській міфології, вишивках, вінках, фольклорних пісенних текстах.
        9 травня- День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Жителі сіл взяли участь у мітингу- реквіємі: "Світла пам"ять всім загиблим за Україну"
       Учасники заходу схилили голови перед тими хто боронив країну від ворога у часи воєнного лихоліття, хвилиною мовчання вшанували пам"ять полеглих воїнів-визволителів села, а також односельчан, які не повернулись з полів війни.
       Священник відслужив панахиду за загиблими.

Немає коментарів:

Дописати коментар