середу, 25 жовтня 2017 р.

Д опоможи солдату(доброчинна акція до Дня захисника України), Добірка матеріалів, перегляд відеофільу: "Воїни степу", "Козаччина"

   14 жовтня наша держава вітає військових з Днем захисника України та Днем Українського козацтва. Ми також приєднуємось до привітань героїв!                                                                       За легендою, у цей день військо давніх русів на чолі з Аскольдом взяло в облогу Константинополь. Мешканці міста в гарячій молитві звернулись до Божої Матері з проханням про порятунок. Богородиця з'явилася перед людьми та вкрила їх  своєю покровою(амофором) . Після цього вороги вже не могли побачити цих людей. Як вказують деякі джерела, вражений Аскольд та його дружинники прийняли святе хрещення і стали християнами.
   Споконвіків на свято Покрови Пресвятої Богородиці наші пращури вшановували воїнів-захисників. Козаки вважали Покрову своєю заступницею. Це свято є символом нерозривного зв'язку  поколінь і спадкоємності військових традицій, яке уособлює мужність і героїзм  оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її історії.
   Вічна пам'ять і слава загиблим героям! Нехай їх імена постійно нагадують про ціну нашої свободи, надихають і гуртують у боротьбі з ворогом. Учні школи організували флешмоб: "Мир", а також зібрали кошти, продукти для наших захисників.
    Слава Україні! Героям слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар