середу, 14 червня 2017 р.

Вишиванка - символ Батьківщини, дзеркало народної душі День вишиванки



              Такого свята нема ніде в світі, крім України. Воно не пов'язане з жодним державним чи релігійним і дуже молоде. Відзначають його щороку в третій четвер травня(будній день).
               Ідею акції "Всесвітній день вишиванки"у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені ЮріяФедьковича Леся Воронюк, А поштовхом стала вишиванка Ігоря Житарюка, яку він регулярно одягав на пари. Леся запропонувала одногрупникам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Спершу вишиванку одягнули кількадесят студентів і декілька викладачів факультету. Та вже в наступні роки свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися діаспора в усьому світі, а також прихильники України.
              Мета Дня вишиванки - зберегти споконвічні народні традиції етнічного вишитого українського одягу. Адже наша вишивка - це закодовані у візерунках послання і побажання, вона є оберегом  від лихого. символізує родинну пам'ять, вірність та любов.
              Цьогоріч до свята долучились наші жителі, одягнувши вишиванку в садочок , школу, на роботу. А працівники сільської ради, культури взяли участь в заході: "Фото у вишиванці"

Немає коментарів:

Дописати коментар